IN DE PERS

Wat schrijft de pers over de film Siv Gaat Logeren?

De Volkskrant ••••

…”Het is knap hoe de met zorg gemaakte film steeds weer weet te verrassen, zonder dat de plot onnodig ingewikkeld wordt of de spanning te hoog oploopt. De makers geven het lieve, eenvoudige verhaal, naar een boek van de Zweedse schrijfster Pija Lindenbaum, precies genoeg vaart. Als fijnzinnig, geestig en fantasierijk inkijkje in het gevoelsleven van een 7-jarige slaat Siv gaat logeren de spijker op de kop.”

Lees meer

NRC

“…sluit knap aan bij de belevingswereld van zevenjarige kinderen.

…de film roept een wereld op die op zijn kop staat, in de sfeer van Alice in Wonderland.

…charmeert door de kleinschaligheid, intimiteit en de levensechte kinderrollen.”

Lees meer

Het Parool •••

…”Sfeerrijke, fraai gefotografeerde, in het Nederlands nagesynchroniseerde kinderfilm over Siv, een zevenjarig meisje dat voor de eerste keer uit logeren gaat.”

In de boekenkast

…”Siv gaat logeren is een verrassend leuke jeugdfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Pija Lindenbaum.Een avontuur die zeker in de smaak zal vallen bij jonge kijkers.”

Lees meer

Barry Atsma over Siv Gaat Logeren

…”Waarom moeten we ’m allemaal zien? “Omdat deze film anders is dan andere. Zweedse films zijn net wat gevoeliger en poëtischer dan films uit Nederland en Hollywood. Én omdat het een herkenbaar thema is: rond uit logeren gaan, hangt een spannend sfeertje – mijn dochters vonden dat altijd een hele happening.”

Lees meer

Cinemazine ••••

…”Siv gaat logeren’ is een warme en grappige familiefilm die op een inventieve manier meerdere herkenbare situaties voor kinderen uitwerkt. Niet alleen het ‘uit logeren gaan’, maar ook het gekke van dromen: hoe je belevenissen van die dag verwerkt in je droom. ‘Siv gaat logeren’ is een prima alternatief voor drukke Hollywood (-animatie)films, en zal door de positieve boodschappen en de fantasierijke gebeurtenissen beslist meer indruk achterlaten.”

Lees meer

Mamsatwork.nl

…”Ben je er nog niet uit wat je in de herfstvakantie gaat doen, of heb je geen zin/tijd voor hele actieve uitjes? Ga dan samen met je kind naar de kinderfilm Siv gaat logeren…”

Lees meer

Hethuishoudenvan.nl

…”Siv gaat logeren is een leuke, soms super spannende film, vol met rare avonturen. Een beetje stout, een beetje gek, een beetje humor – waarvan ik denk dat het mijn kinderen overigens is ontgaan. Echter kan ik een heleboel vinden van een film. Maar als het gaat om een kinderfilm, ga ik af op de reactie van mijn kinderen. Dus wat vonden de boeven er van? HE.LE.MAAL GEWELDIG!”

Lees meer

Mika (8) op cultuurbarbaartjes.nl

…”Ik zou zeker aanraden om deze film te gaan bekijken. Het is echt een ‘herfts- en kerstfilm’ en mooi om te zien. Vooral kleinere kindjes zullen het heel leuk vinden, want het gaat heel rustig en er zijn geen harde knallen ofzo. Ik geef de film een 8.”

Lees meer

Filmdomein: 3,5 van 5 sterren

…”Siv gaat logeren is een leuke jeugdfilm die de kleurrijke illustraties en verhalen van schrijfster Pija Lindenbaum tot leven weet te brengen. De film is een aaneenschakeling van gekke situaties waarin de jonge Siv beland die een glimlach op het gezicht van de jonge bezoekertjes zal toveren. Siv gaat logeren is dus zeker een bezoekje aan de bioscoop waard voor iedereen die op zoek is naar leuk en soms spannend avontuur in een ietwat vreemd maar lekker jasje.”

Lees meer

Blogger Lisette schrijft

…”Door het leeftijdsverschil van mijn kinderen is het vaak lastig een passende film te vinden. Of de oudste van 9 vindt het kinderachtig, of de jongste van 4 vindt het spannend. Voor deze herfstvakantie werd ik gewezen op de film ‘Siv gaat logeren’. De cast is met o.a. Barry Atsma, wat het kijken voor de moeders ook natuurlijk weer iets leuker maakt! Dus slaat de regen tegen de ramen, en heb je een paar uurtjes over, denk dan eens aan deze film”

Lees meer

Kinderfilmblog.de ****

…”Dit is een droom met de ambivalente kwaliteiten van een echte droom: soms een beetje dreigend, soms heel mooi en poëtisch ” … “Lewis Carroll laat zich op mooie wijze groeten.”

 

Anha-schreibt.de

…”Droom, realiteit en kinderlijke fantasie komen in deze film samen.”…

 

Berlinhimmel.de

…“De film werkt met zeer interessante camerastandpunten en optische trucs. … “Soms heb je bijna de indruk dat je naar een nieuwe versie van Alice in Wonderland zit te kijken.”…